Цейлонска канела
През 16-ти век португалските завоеватели открили цейлонската канела в Шри Ланка и донесли тази подправка в Европа през 16-ти и 17-ти век. Цейлонската канела се получава от диворастящи дървета, които достигат височини до 10 м и растат в горите на Цейлон и Южна Индия. Тази подправка се произвежда от най-фината вътрешна кора, която се реже от тригодишни клонки.
Истинската цейлонска канела е силно ароматна и с отличен вкус. Всеки, който някога е опитвал канела, добре знае какви различни вкусови качества притежава тази подправка.
Въглехидрати (г / 100 г): 4,0
Мазнини (г / 100 г): 3,0
Протеини (г / 100 г): 28
Калоричност (ккал): 160
Минимален срок на годност: 18 месеца
Нетно тегло (г): 30